Слика

Слика

недеља, 15. јун 2014.

У храму Светог апостола и јеванђелисте Марка у Београду представљена сабрана дела Светог владике Николаја Велимировића


      У крипти храм Светог Марка у четвртак, 12. јуна 2014. представљена су Сабрана дела Светог владике Николаја Велимировића. Колико пута смо чули или прочитали житије нашег светитеља, а опет смо кроз слово о животу и делу Светог владике Николаја, које је произнео ђакон Саво Лазић, поново видели величину нашег молитвеника пред Господом.

      Сваки је и претходни исказ о Светом владики Николају величанствен,јер је величанствено име и дело нашег светитеља, па је и исказ ђакона Саве величанствен. Провео нас је поново кроз живот Светог владике Николаја,од рођења до смрти, подсетио нас је на највећег беседника Двадесетог века кога је уважавао читав свет; прочитао је чувену Видовданску беседу 1914. коју је Светитељ Николај изговорио равно пре сто година,а ево и данас је иста, важи и данас, баш као што свака изговорена или написана реч Светог владике Николаја важи за сва времена.

      Жива реч, живо дело, уткано у сабрано дело на десет хиљада страна, у луксузном повезу, нашло је и у Београду уточиште у српским домовима.
Сама мисионарска идеја да сваки дом има дело Светог владике Николаја Велимировића, остварила се и ове вечери.
Благочестив народ је понео својој породици живу веру преточену на странице међу корицама тринаест књига, по заиста, мисионарској цени.

      Из теолошког угла, драгоцен исказ произнео је отац Вукашин Милићевић подучавајући нас о делу Светог владике Николаја Велимировића, српском јеванђељу које се уз читање и живљење по Јеванђељу може разумети и којим свако од нас треба живети.

забележила Зорица Зец



Нема коментара:

Постави коментар

Промоција - Црква Светог Марка - Ужице

Промоција "Сабраних дела Светог владике Николаја охридског и жичког" у Црква Светог Марка у Ужицу у гостима код оца Милића Драговића.



Crkva svetog Marka 28.02.2014. from TV Lav Uzice on Vimeo.