Слика

Слика

четвртак, 8. мај 2014.

Промоција "Сабраних дела Светог владике Николаја охридског и жичког" у Цркви Светог Василија Острошког - Бежанијска Коса

     У недељу 04.05.2014. а после Свете Литургије, у сали црквеног дома Цркве Светог Василија острошког на Бежанијској коси у Београду, одржана је промоција "Сабраних дела Светог Владике Николаја охридског и жичког". Домаћин, свештеник Вукашин Милићевић, предавач и асистент на Православном богословском факултету у Београду, направио је уводну реч, представивши госте из Епархије Шабачке, али и уводећи присутни народ у само предстојеће предавање и промоцију, наглашавајући и разлог доласка гостију.
     О животу и делу српског златоустог проповедника, Светог Владике Николаја, надахнуто је говорио ђакон Саво Лазић, наглашавајући укратко најважније делове из живота овог Светитеља који је својим животом близак савременом човеку.  Свети Владиика Николај својим животом посведочио је како треба да живи један хришћански родољуб свога народа, али и човек пун љубави према Богу. Управо се у Христовим заповестима "Ауби Бога свога свим срцем својим....и Љуби ближњег свога као самога себе" испуњава цео живот Светога Владике, који је надасве љубио и Бога и ближње сцвоје, цео свој Српски народ. Свети Владика Николај није био систематски богослов, већ пре свега народни беседник и проповедник. 
 
     Реч је на крају преузео ђакон Никола Јанчић говорећи о новом издању "Сабраних дела Светог Владике Николаја", као и о раду Владике Лаврентија на прикупљању дела. Сабрана дела штампана су у тринаест томова на преко 10.500 страница у тврдом повезу, графокожа са златотиском.  Сам подухват штампања је мисионарски као и цена од 50 еура у динарској противвредности. Информације на телефон 064-800-8230





Нема коментара:

Постави коментар

Промоција - Црква Светог Марка - Ужице

Промоција "Сабраних дела Светог владике Николаја охридског и жичког" у Црква Светог Марка у Ужицу у гостима код оца Милића Драговића.



Crkva svetog Marka 28.02.2014. from TV Lav Uzice on Vimeo.