Слика

Слика

среда, 8. април 2015.

О Светом владици Николају у Жаркову

У навечерје Крстопоклоне недеље у храму Вазнесења Господњег у Жаркову је одржано предавање "Живот и дело Светог Владике Николаја Велимировића".
У цркви пуној верника предавање су држали ђакон Саво Лазић (уредник радија Глас Цркве) и историчар Бранислав Станковић из Епархије шабачке, а на њихово уводно предавање надовезали су се презвитери Ненад Ђурђић и Александар Милутиновић из Архиепископије београдско-карловачке. Те вечери благочестиви народ престонице имао је прилику и да се у храму поклони икони Светог владике Николаја са честицом његових моштију. Та икона је, према сведочанству оца Ненада Ђурђића у чијем је породичном власништву, више пута чудотворила.
На предавању је било речи и о сабраним делима Светог Владике Николаја у издању Епархије шабачке. Сабрана дела су  верницима у жарковачкој цркви била доступна по промотивној цени, а интересовање за њих после предавања је било толико да су сви донети примерци су били распродати за свега неколико минута.




Нема коментара:

Постави коментар

Промоција - Црква Светог Марка - Ужице

Промоција "Сабраних дела Светог владике Николаја охридског и жичког" у Црква Светог Марка у Ужицу у гостима код оца Милића Драговића.



Crkva svetog Marka 28.02.2014. from TV Lav Uzice on Vimeo.